Gisteren bereikte me het nieuws dat Bob den Otter is overleden. Bob is een van de echte Bloghelden van de Lage Landen. Hij is de maker van Pivot, de eerste blogsoftware uit Nederland. Pivot is een open-source platform, een van mijn eerdere blogs draaide lang op deze software. Natuurlijk had Bob ook zijn eigen blog, het populaire Mijnkopthee.nl. Bob stond eveneens aan roer bij Two Kings, het bureau voor Ambachtelijk Webdevelopment.

Screenshot-Mijn kop thee - Oude stempel!-20240120091336@2x.

De Ouwe Weblogkliek is een kleine Whatsapp groep met een aantal bloggers van het eerste uur. Daar las ik het nieuws, snel daarna op Mastodon. Bob had zelf een week geleden nog gepost over zijn ziekenhuisopname en Liquorhypotensie Syndroom. Helaas is Bob donderdag door complicaties overleden, in bijzijn van familie en geliefden.

Ik heb Bob al jaren niet meer gezien of gesproken. Mijn herinnering aan hem, is als een van de meest vriendelijke, toegankelijke en spontane mensen die ik tegenkwam op de vele weblogmeetings. Daar was hij altijd bezig om zo snel mogelijk zijn naamsticker te verwisselen met die van andere gasten. Samen met Bob experimenteerden we op Lowlands 2004 met mobiel bloggen, mobloggen. De iPhone, Instagram, WiFi, 4G en al dat andere wat we nu normaal vinden, dat bestond nog niet. Maar we probeerden het en Bob stond altijd vooraan om mee te denken en met slimme technische oplossingen te komen.

We zullen je missen Bob.