Tijdens mijn lunch lees ik wat oudere blogposts in mijn feedreader. Het verhaal van Alex over zijn oude notitieboeken raakt een snaar bij me. Het is heel herkenbaar. Ik heb eveneens een stapel oude notitieboeken die ik op werk heb gebruikt. Zoals Alex het mooi zegt.

“The bulk of entries are transient, stuff that needed to be done that week, meetings about it, updates, which whilst important at the time, the information tends to become meaningless over time. However, within it are useful items - what did I accomplish, updates and records of long running projects, and good reference information that I’ve captured. It is this information that I’m wondering about.”

Ik ken dit gevoel. Steeds als ik de stapel notitieboeken zie denk ik, “ik moet er nog eens door bladeren en zien of er iets van waarde in staat wat ik nog kan hergebruiken”

Zie hier een deel van de notitieboeken die op mijn bureau liggen. Ik mis de gewoonte van Alex om elke dag te schrijven wat hij die dag heeft gedaan op werkgebied. Ik schrijf wel uren, maar omschrijf het te weinig voor mezelf. Het zou me al snel de Weekly Notes kunnen geven die veel andere bloggers hebben.

En misschien moet ik maar hetzelfde doen als Alex. Het van me afzetten en de notitieboeken bij het oud papier doen. Dan is het uit mijn systeem.