Inmiddels heb ik een “about” pagina en een oud Radio3 linkblog gekoppeld. Bij de about page lukt het me nog niet om headers te maken. Bij de Radio3 linkblog krijg ik nog niets te zien…

Ook de koppeling aan eigen domeinnaam lukt nog niet goed. Ik weet niet exact wat ik over het hoofd zie.

Documentatie

De documentatie van Drummer opent wel allerlei mogelijkheden en zijpaadjes in mijn hoofd. Want ik kan dus andere OPML bestanden inlezen

Mijn gepubliceerde blog is als OPML beschikbaar

En met Pagepark kan ik dit blog op mijn eigen URL publiceren. Laat ik dat een tijdje terug nu eens hebben getest. Eens zien of dat nog werkt.

Drummer en het Indieweb

Combineren van blogs en outlines is iets wat eigenlijk al jarenlang een logische combinatie is. Maar wat misschien nu pas met Drummer echt een logische plek krijgt.

Outlines zijn niets meer dan lijsten. Ingesprongen om sublijsten te maken. Eenvoudige toetsencommando’s om ze te verplaatsen en reorganiseren.

Blogs hoeven ook niets meer te zijn dan een titel, een link en een omschrijving.

Drummer combineert die twee en zorgt dat je gewoon begint te schrijven en direct daarna publiceert

Het zou mooi zijn als Drummer als open source ook de mogelijkheden van het indieweb ondersteunt. Zoals webmentions of micropub. Met name webmentions kunnen een interessante aanvulling zijn

Daarnaast zou je bestaande outlines in Obsidian, Roam of Workflowy eenvoudig kunnen publiceren via Micropub op je eigen Drummer blog.

Link losse nodes in je outline via webmentions aan andere blogs. Stuur via webmentions notificaties naar andere outlines en combineer zo de concepten van digital gardens en blogs.

Drummer komt met ingebouwde scripting mogelijkheden via Javascript. Dus wie weet wat mogelijk is…